BBEdit - nostalgi av ett annat slag

september 1, 2008 10:42 by Sune

Skrev i fredags om ett slags nostalgi när det gäller gamla spel, t.ex. Pong. Idag tänkte jag dock mest på ett annat slags nostalgi när jag såg att det gamla Mac-programmet BBEdit har nått version 9 nu. Minns när jag för typ hundra år sedan använde en gammal Performa 450.

Har ofta önskat att BBEdit skulle portas till Windows så jag kunde använda det även nu, men någon sådan tur har jag inte haft. Istället har jag testat en mängd texteditorer för Windows och tyvärr aldrig blivit helt nöjd. Faktiskt bara lyckats bli någorlunda måttligt nöjd. Stundvis.

Använder du dock Mac OS X och hanterar stora mängder text skulle jag rekommendera att du testar BBEdit. Programmet är shareware, har ett snyggt användargränssnitt och är riktigt användarvänligt.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: bbedit, program
Categories: Program
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Kommentarer