En liten dos positivitet

april 23, 2008 09:27 by Sune

Läste precis om hur Kenny Bräck blev av med körkortet i lördags natt och jag förundras lite över hans sköna attityd över det hela. Det är alltid trevligt med lite kontrast mot alla negativa nyheter i tidningar, nyhetssändningar på TV och radio som rapporterar om hur (fritt tolkat) världen är på väg käpprätt åt helvete. Här har vi alltså en kille som kör för fort mitt i natten på en öde väg, blir av med körkortet och ändå kan kläcka ur sig "Att bli av med körkortet är en utmaning på många sätt. Det enda positiva är att det är bra för miljön."

Missförstå mig rätt, självklart tycker jag inte att det är positivt att han förlorade körkortet, det jag blir glad över är hans inställning efter faktumet att det hände.

En annan glädjande nyhet handlar om hur en ettåring föll från ett fönster på andra våningen - och blev fångat av en brevbärare på gatan utanför. Man kan ju börja fundera på det här med slump och synkronicitet, alltså "synbart meningsfulla sammanträffanden men som saknar orsaksmässigt samband" (från Wikipedia) eftersom brevbäraren var där just i rätt tid, på grund av en specialleverans. Men det där är något för ett helt annat inlägg, det viktiga är att flickan klarade sig oskadd.

Lite positiva nyheter är ett jättebra sätt att starta arbetsdagen på, och kanonfint väder med strålande solsken och en klarblå molnfri himmel är en fin bonus utöver det!

Andra bloggar om: , ,


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

april 23. 2008 13:48

Anders

Jag råkade ut för något liknande som Kenny fast det var mitt på dagen. Samma motorväg, klockad till 183km/h. Jag gav de båda poliserna 110 Euro att dela på, de sa kör försiktigt och så var det hela över. Hänt mig många gånger och dom tar alltid emot stålar.

Anders