Glasögon vs. kontaktlinser vs. operation

april 10, 2008 12:03 by Sune

Jag är närsynt och jag hatar att behöva använda glasögon. Jag älskar mina månads kontaktlinser som jag kan ha dygnet runt, men de senaste gångerna jag försökt mig på att använda linser har jag ganska snart fått något skräp i ögat som gjort så satans ont att jag var tvungen att plocka ur linserna igen. Irriterande som fan(!), speciellt när det varit kallt ute och glasögonen immar igen varje gång man kommer in utifrån. Sen är det väl inte direkt bra att jag låtit bli att gå till min optiker för den årliga synundersökningen, men va fan, man måste ju ha råd också.

Har funderat på det här med diverse varianter av operationer för att bli kvitt närsyntheten helt, men inget av alternativen är direkt billiga. Jag vet att man tjänar in det relativt fort när linserna kostar typ 300 kr paret, skulle tro att man har tjänat in det på en sådär sju år. 300 x 12 x 7 = 25,200, vilket väl är någonstans runt vad det kostar att operera båda ögonen, tror jag. Har för mig att jag både hört och läst att det kostar i snitt 12kkr / öga. Sen är ju frågan också vilken sorts operation man skulle, alternativt borde, välja. Är det någon som har erfarenhet från det här så hojta till, jag skulle gärna ta ett snack om det!

Andra bloggar om: , , , , ,


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5