Om folks beteenden

april 18, 2008 13:18 by Sune

En del av det här med att leva i nuet handlar självklart om att trivas med den man är som person, vare sig man är singel eller i ett förhållande eller äktenskap. Trivs man inte med sig själv, hur kan man då förvänta sig att andra ska göra det?

Aftonbladet har idag en artikel om hur många testar gränserna när de flörtar på nätet. Det gäller i och för sig inte bara flörtande utan det mesta skulle jag vilja påstå baserat vad jag själv sett av människors beteenden online, och detta är ett växande problem. Folk testar gränserna, ser vad de kan göra och komma undan med det. Mobbing, spam, aggressivitet, förtryck, rasism. Listan går att göra näst intill ändlös, och man måste nästan fråga sig hur folk egentligen mår när de beter sig helt olikt sig själva bara för att de sitter trygga bakom en skärm. Är de trygga i sig själva? Mår de bra? Vad driver så många till att plocka fram en helt ny personlighet så fort de sätter händerna mot tangentbordet? Jag har inget bra svar på det, och jag förstår det inte. Själv försöker jag i största möjliga mån att bete mig sig online precis så som jag skulle bete mig om jag hanterat något i verkliga världen.

Sen finns det ju även exempel på folk som beter sig väldigt udda, eller destruktivt, även när de inte är online.

Andra bloggar om: , , , , ,


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5