Omedelbar översättning med Babylon

maj 15, 2008 09:17 by Sune

Blev för några år sedan tipsad om ett smidigt litet program, Babylon, som hjälper dig med översättningar mellan språk. Det finns en mängd olika lexikon, ordböcker och uppslagsverk man kan stoppa in i Babylon, antingen genom att ladda ner dem eller köra med dem online. Nu finns det en del andra bra översättare som gör i stort sett samma sak, det som skiljer Babylon från dem är bl.a. att man kan sätta ett snabbkommando för att slå upp ord. Min personliga favorit är alt+mittenknappen på musen för att översätta eller slå upp ordet jag klickar på. Programmet har även en konverteringsfunktion där man kan konvertera valutor (aktuella värden laddas ner lite då och då från nätet), mått av olika slag och tidzoner.

Babylon är inte gratis. Att köpa programmet kostar drygt 500 kronor, men det går även att köpa en prenumeration på programmet för strax över 260 kr per år. Det finns en begränsad webbaserad gratisvariant. Visst finns det en hel del gratistjänster inom översättning på nätet, men det är sällan man stöter på något som ger möjlighet till svensk översättning, och i de flesta fall är den översättning man får till/från engelska ganska tvivelaktig.

Jag kan rekommendera folk att ladda ner och testa Babylon. Det är ett bra och intuitivt program som snabbt hjälper dig hitta rätt översättning på ord och mindre fraser.

Andra bloggar om: , , , , ,


Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

januari 20. 2010 21:26

Rolf

Var bara medveten om att har du Win.7 måste du ha Babylon 8. Äldre versioner av Babylon går ej med Win 7!

Rolf