Videoredigering för nybörjare

december 2, 2008 12:09 by Sune

Har funderat på att börja pilla med videoredigering på liten skala bara för att bredda min kunskapsbas lite. Har för nästan tio år sedan jobbat en del i Premiere, men i dagsläget är det väl ungefär som att likna det vid att inte ha någon erfarenhet alls av videoredigering.

IDG har en artikel från i somras där de listar de 5 bästa programmen (till ett maxpris på 1000 kr) för proffsig videoredigering och även om jag känner igen vissa namn som Pinnacle Studio, Sony Vegas och Premiere säger mig namnen inte särskilt mycket om varken hur lätta programmen är att använda eller hur slutresultatet blir.

Är det någon där ute i bloggosfären som har några idéer om vilket program för videoredigering som bäst lämpar sig för en total nybörjare som sitter på en hyfsad Windowsmaskin? Till en början är det väl mest bara klipp från nätet och lite egeninspelade klipp jag tänkte jobba med, och jag har inga som helst illusioner om att producera klipp i den kvalitet som t.ex. Ryan vs Dorkman (se klippet nedan) är. Men man måste väl få sträva mot något? Mest vill jag bara ha kul och lära mig lite nya saker.

Andra bloggar om: ,


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer